Veslanje po Ljubljanici je enkratna izkušnja za vse, ki so radi eno z naravo. Z vodne površine bodo gosti lahko opazovali zavarovano območje Nature 2000 na Ljubljanskem barju, njegove rastlinske in živalske vrste, ter se podučili o zgodovinskih najdiščih v Ljubljanici in zgodbah o koliščarjih, ki so na tem območju živeli že 4.500 let pred našim štetjem.

Zbirne točke so na letališču v Podpeči, Ribiški dom na Vrhniki ali v Črni vasi pri lokalu Kolišče.

Gostom zagotovimo prevoz na štartno mesto, izposojo kanuja, vesla in reševalne opreme (reševalnih jopičev), jih opremimo, jim podamo osnovna navodila za veslanje, karto področja z osnovnimi turističnimi informacijami in opisom znamenitosti in jim pomagamo pri vkrcanju.

Na željo gostov organiziramo postanek v Bevkah, kjer jim ponudimo osvežilne pijače.

Plovba gostov se zaključi v Podpeči na letališču ali Črni vasi, kjer prevzamemo vso izposojeno opremo.

Primerno za plavalce. Neplavalec mora biti obvezno v spremstvu plavalca. Otrok do 12 let mora biti v spremstvu enega od staršev. Od gostov se zahteva uporaba reševalne opreme ves čas najema kanuja. Čolnarjenje je primerno od APRILA do OKTOBRA ob primernem vodostaju. Spust po Ljubljanici izvaja gost na lastno odgovornost. Za izposojeno opremo gost plača kavcijo, ki mu jo ob vračilu opreme vrnemo. Poškodbe opreme obračunamo po ceniku.

Izposojo kanujev je potrebno načrtovati in rezervirati najmanj 2-3 dni vnaprej.

Možen je dogovor za prevzem gostov v hotelu, kjer bivajo.

Za rezervacijo pokličite na telefon št: +386 (0)41 610 747.

© 2019 Abstel, Aleš Švagelj s.p.. Vse pravice pridržane.